Onze dirigent

Arne Gunst

Arne is sinds 2013 dirigent van ons koor.

Opleiding

Hij begon op twaalfjarige leeftijd aan zijn muzikale opleiding in de Stedelijke Academie Peter Benoit te Harelbeke, waar hij onder meer viool (E. Desnijder), altviool (C Ibarra/E. Desnijder), hoorn (P. Dhoe/ H. Verstraete) en zang (D. Maes) studeerde. Enkele jaren later begon hij ook met componeren (D. Glorieux).

Composities

Zijn jeugdwerken bestaan onder andere uit twee strijkkwartetten en drie jazzy piano preludes. Recent componeerde hij ‘Dies Irae’ voor mezzosopraan en ensemble (voor het HERMES ensemble), ‘Fatal curiosity’ voor piano (opgenomen in het Klara ‘Fingerprints’ project) en ‘Sonnets to sundry notes of music’ een liedcyclus voor sopraan, harp en klarinet. In 2015 beëindigde hij zijn studie instrumentenbouw aan het Koninklijk Conservatorium te Gent en stapte over naar compositie bij L. Posman. Een jaar later vatte hij de studie zang aan bij H. Van Kerckhove.

Zanger en dirigent

Als zanger zingt hij in het vocaal ensemble ‘Arte vocale’ o.l.v. E. Pauwels. Recent nam hij de rol van Sancio Panza op zich in de opera Don Chisciotte van F. Conti o.l.v. F. Heyerick en S. T’Hooft. Ook vertolkte hij de rol van Bastien in Mozarts eerste opera Bastien und Bastienne o.l.v. D. Anne. Hij wordt frequent gevraagd als gastdirigent bij verschillende ensembles en koren.

Koorwerk (selectie)

  • Christmas comes voor vierstemmig koor (SATB) en klavier
  • Daar alleen kan liefde wonen (voor Azer en Grietje) voor vierstemmig koor (SATB) en klavier
  • Des avonds zingt het windjen (voor Tuur) voor vierstemmig koor (SATB), klarinet (Bb), klavier en cello.
  • Anahata (voor Mireille) voor driestemmig koor (hoog/medium/laag) a capella.
  • Zingend door de dag. In opdracht van Koor&Stem West-Vlaanderen.